כמה מילים על קוליבה סלובקית - Koliba
אוכל הוא מרכיב משמעותי בכל טיול. דרכו אפשר להבין מסורת, תרבות, שורשים של כל מדינה...
אומרים על המטבח הסלובקי שהוא כבד ומנחם.
הוא טעים ומוגש בשפע. קשה לעמוד בפיתוי של מרק שום, גולאש או פטריות בתוך ככר לחם ביום חורף קר...
או להתנחם בסוף מסלול טבע מאתגר באחת ממנות הדגל של המטבח הסלובקי: ברינדזה-חלושקי או פירוהי...
אבל איפה הכי אותנטי וטעים לאכול אותם?...
בקוליבה!...
אז מה זאת בכלל קוליבה?...
כשאתם נוסעים בסלובקיה, מומלץ תמיד להעדיף את הדרכים הכפריות על פני האוטוסטרדות, כי שם תוכלו להתרכז ולהנות מהטבע הסלובקי המקסים. אבל לא פחות חשוב מכך: להכיר טוב יותר את המטבח המקומי.
למה?... כי לצידי הדרכים הכפריות לא תוכלו להחמיץ את שלטי ה-Koliba.
'קוליבה' הוא שם גנרי למסעדות-עץ כפריות, הפרוסות ברחבי סלובקיה לצידי הדרכים ובאתרי הטבע. הן בנויות מעץ מאסיבי, מקושטות באמנות סלובקית אותנטית ופסלי עץ.
קוליבות רבות נוהגות להנעים את זמנם של הסועדים בהופעות מוזיקה שמחות עם להקות סלובקיות אותנטיות.
אז אם הטיול הבא שלכם יהיה לסלובקיה, יש לי הרגשה שגם אתם תתאהבו בקוליבות, האוכל בהן תמיד יותר טעים...
:Picture