כמה מילים על יין-דבש סלובקי...
כדי להכיר תרבות של עם, צריך בין השאר לדעת את המסורות הנהוגות בו...
אחת המסורות הסלובקיות השורשיות, היא ייצור יין-דבש.
או בלשון המקומית: Medovina.
זהו משקה טבעי של יין מותסס, המיוצר בטכנולוגיה מסורתית מדבש ומתוספת אלכוהול בשיעור של 12 עד 14 אחוז, משקה שנמצא כמעט תמיד על השולחן בחגיגות משפחתיות...
טעמו של יין-הדבש מתוק ומשכר מעט, כטעם צוף פרחים, פירות, עשבי התיבול ופריחת העצים, ולמעשה של כל מקום אליו מגיעות הדבורים....
מחוז טרנבה במערב-סלובקיה ידוע באיכות יינות-הדבש שלו, שזוכים בפרסים בינלאומיים יוקרתיים..
מהכתובים אפשר ללמוד שהמשקה היה ידוע ליוונים הקדומים, לרומאים ולסלאבים, ונמזג ברוחב לב בחגיגות שבטיות, לפעמים עד אובדן חושים...
:Picture