01 Jan
01Jan

כמה מילים על יין-דבש סלובקי...

כדי להכיר תרבות של עם, צריך בין השאר לדעת את המסורות הנהוגות בו...

אחת המסורות הסלובקיות השורשיות, היא ייצור יין-דבש.

או בלשון המקומית: Medovina.

זהו משקה טבעי של יין מותסס, המיוצר בטכנולוגיה מסורתית מדבש ומתוספת אלכוהול בשיעור של 12 עד 14 אחוז, משקה שנמצא כמעט תמיד על השולחן בחגיגות משפחתיות...

טעמו של יין-הדבש מתוק ומשכר מעט, כטעם צוף פרחים, פירות, עשבי התיבול ופריחת העצים, ולמעשה של כל מקום אליו מגיעות הדבורים....

מחוז טרנבה במערב-סלובקיה ידוע באיכות יינות-הדבש שלו, שזוכים בפרסים בינלאומיים יוקרתיים..

מהכתובים אפשר ללמוד שהמשקה היה ידוע ליוונים הקדומים, לרומאים ולסלאבים, ונמזג ברוחב לב בחגיגות שבטיות, לפעמים עד אובדן חושים...


:Picture

www.apimed.sk

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.