09 Jan
09Jan

כדי להבין את התרבות הסלובקית, אי אפשר בלי אוכל... 

אז כמו שצפוי במדינות קרות, המטבח הסלובקי כבד ומנחם. הוא מורכב בעיקר מבשר ופחמימות. הרבה תפוחי-אדמה, הרבה בצקים... 

אבל אל דאגה, גם צמחונים וטבעונים ימצאו את עצמם...

אז הנה כמה מאכלים מתוך מטבח סלובקי עשיר:

מאכל הדגל של המטבח הסלובקי הוא הברינדזה-חלושקי: ניוקי תפוחי-אדמה שמבושל עם גבינת כבשים ברינדזה, הידועה באיכותה בכל העולם.

פירוהי (בפולין פירוגי): כיסונים מקמח תפוחי-אדמה, ממולאים בגבינה.

תבשיל או מרק גולאש, פופולארי כמו בכל מדינות האיזור.

מרק כרוב חמוץ קאפוסטאניצה. נהוג לשים מעליו שמנת חמוצה.

לאנגוש: קמח תפוחי-אדמה שמטוגן בשמן עמוק, ומעליו כיד הדמיון הטובה והמשמינה: שמנת חמוצה, גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום או כל טופינג שתמצאו לנכון...

אחרי לאנגוש, כל מה שאתה רוצה זה ללכת לישון!

ולקינוח ברטיסלבסקה רוז'קי – עוגיה מתוקה בצורת סהר, ממולאת בפרג או אגוזים. המקומיים אומרים שאם לא אכלת רוז'קי, כאילו לא ביקרת בברטיסלבה...


:Pictures

 https://www.tastelist.sk/ 

https://chrien.sk/ 

https://www.cookhomey.com/sk

  

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.