כדי להבין את התרבות הסלובקית, אי אפשר בלי אוכל...
אז כמו שצפוי במדינות קרות, המטבח הסלובקי כבד ומנחם. הוא מורכב בעיקר מבשר ופחמימות. הרבה תפוחי-אדמה, הרבה בצקים...
אבל אל דאגה, גם צמחונים וטבעונים ימצאו את עצמם...
אז הנה כמה מאכלים מתוך מטבח סלובקי עשיר:
מאכל הדגל של המטבח הסלובקי הוא הברינדזה-חלושקי: ניוקי תפוחי-אדמה שמבושל עם גבינת כבשים ברינדזה, הידועה באיכותה בכל העולם.
פירוהי (בפולין פירוגי): כיסונים מקמח תפוחי-אדמה, ממולאים בגבינה.
תבשיל או מרק גולאש, פופולארי כמו בכל מדינות האיזור.
מרק כרוב חמוץ קאפוסטאניצה. נהוג לשים מעליו שמנת חמוצה.
לאנגוש: קמח תפוחי-אדמה שמטוגן בשמן עמוק, ומעליו כיד הדמיון הטובה והמשמינה: שמנת חמוצה, גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום או כל טופינג שתמצאו לנכון...
אחרי לאנגוש, כל מה שאתה רוצה זה ללכת לישון!
ולקינוח ברטיסלבסקה רוז'קי – עוגיה מתוקה בצורת סהר, ממולאת בפרג או אגוזים. המקומיים אומרים שאם לא אכלת רוז'קי, כאילו לא ביקרת בברטיסלבה...
:Pictures