כמה מילים על מותג סלובקי עולמי: 'טטרה-טי' - Tatra Tea.
בני אדם מאמינים משחר הימים שקיימים עשבים בעלי סגולות מרפא ייחודיות. כל מי שידע את סוד העשבים בעת העתיקה, קיבל הערכה ומעמד מיוחדים בקהילה שלו. על הבסיס הזה קם ומשגשג מפעל 'טטרה-טי' בעיירה קז'מארוק, למרגלות הרי הטטרה הגבוהים, אחד המותגים הסלובקיים המפורסמים בעולם.
סיסמת המותג היא: הטבע הוא הספק שלנו.
מדובר בליקר צמחים ייחודי על בסיס תה, עשוי ממרכיבים טבעיים בלבד, תרכיז של אלכוהול דגנים משובח, תמציות עשבי תיבול טבעיות, תמציות פירות, סוכר אמיתי ומים טהורים מהרי הטטרה. הליקרים קיימים במגוון רחב של טעמים וברמות שונות של אלכוהול, החל מ-17% ועד 72%...
טטרה-טי פירות-יער למשל, הוא ליקר המכיל אוכמניות, תותי בר ואסנה, מה שמעניק לו ארומה פירותית וטעם עשיר ומתקתק. טטרה-טי היביסקוס ופירות אדומים למשל, הוא ליקר מועשר בפירות, תה אדום, היביסקוס ודובדבנים, מה שמעניק לו את צבעו המיוחד ונותן לו טעם של קרם ברולה וצימוקים.
הליקר הנפוץ ביותר הוא טטרה טי אורגינל 52%, ליקר תה-שחור ועשבים הגדלים בהרי הטטרה, עם ארומה של פירות יער מועשרים בפטל ותה הודי. וכך הלאה, כל ליקר והארומה הייחודית שלו.
הבדיחה האופיינית, שלא מוכחשת ע"י אנשי המפעל, היא שהליקר ברמת אלכוהול של 72% יכול לשמש כבנזין למכוניות...
בתור אדם ששתה במהלך חייו בקושי 3 כוסות בירה (2 מתוכן ב'ערב רווקים', לפני שהתחתנתי...), אני יכול לומר ש'שלוק' קטן של ליקר 72% אלכוהול גורם לך לתהות מי אתה ואיפה אתה נמצא בכלל...
את הליקר נהוג לשתות צונן, לפני או במהלך ארוחת ערב. אפשר לבשל איתו, או לשפוך אותו על גלידה, כמו 'אפוגאטו'. הטעם העדין והעמוק שלו מאפשר לליקר לעמוד בפני עצמו, להתערבב עם משקה אחר, או עם מרכיבי מזון אחרים.
ביקור במפעל גורם לחיוך מאוזן לאוזן, ולא רק בגלל טעימות הליקרים שניתנות ברוחב לב. התור בחנות המפעל ביציאה מאפשר לנו לקחת חלק מהחוויה הייחודית הזאת איתנו הביתה...
:Picture